torsdag 24 september 2009

Nej, Jag har inte slutat skriva

Hösten innebär alltid mycket projekt och jobb och vänner och IFK Göteborg osv. En hektisk tid som fylls av allt annat än att sätta sig ner och skriva något i sin blogg. Hade jag haft detta nöje som arbete hade jag väl kunnat skriva en roman varje dag, men nu är det inte så. Till på köpte denna stressiga höst så har min dator hemma valt att skylta ner.
IFK Göteborg, mitt härliga blåvitt. Den haltande maskinen håller sig stapplande vid liv uppe i toppen av allsvenskan. Vem kunde ha trott detta efter alla skador efter alla försäljningar. Endast det faktum att de lever kvar efter Nicklas, Adam, Söder, Kamal, Hysen, Wernblom, Bjärsmyr, Alexandersson, William osv är ett utslag på en otrolig vilja att vinna mot alla odds. Hur bra är egentligen IFK säsong 2009? Om man ser på den uppförsbacke de har haft och fortfarande har så är det en mycket stark maskin. Inte många lag i Sverige hade klarat av detta manfall och fortfarande kunnat vinna alltihop i slutet. En stor eloge är på sin rätt till alla - supportrar, vaktmästare, tränare, ledning och spelare oavsett om vi går först i mål eller inte.
Kim flyttar målstolpar men det är ju bara att konstatera precis som Hysén sa igår - gör inte alla det? Och självklart gör de det! Se bara på Alvbåges reaktion igår när domaren kontrollerade hans stolpar. Han blev överglad och antagligen pga att han hann flytta tillbaka stolparna efter att ha sett Johanneson kontrollerat Kims..
Hammarby skämde ut sig ytterligare en gång i raden av tusen gånger. Hur länge skall SEF blunda för alla de säkerhetsproblem som finns på Söderstadion?
Det talas mycket om bråkigheter kring fotbollen i Sverige men i ärlighetens namn borde man från Svenska fotbollsförbundets sida se den positiva trenden utanför Stockholmsregionen. I år har de flesta fotbollsrelaterade problemen skett antingen i Stockholm eller vid matcher med Stockholmslagen. I övriga Sverige har det i år varit förhållandevis lugnt och faktiskt väldigt trevligt och gemytligt. I Göteborg har det varit oroligt två gånger. Första matchen mot Djurgården åd polisen misslyckades med att hålla Djurgårdssupportrar borta från familjesektionen och senast mot Hammarby, då ett 50-tal hammarby supportrar valde att rusa mot arenan och upp för avenyn.

Det blir ett långt inlägg det här...

Zlatan.. ja vad skall man säga. Hans belackare borde ha blivit färre. Han är en världsspelare och nu visar han det på bästa sändningstid i Barcelona tröjan. Zlatan 2009 symboliseras inte av hans 4 inledande mål utan av den klacken som han gör inne i Santanders straffområde till Piquets 3-0 mål. Så vackert, så genomtänkt, så magiskt..

Inga kommentarer: