lördag 14 maj 2011

IFK Göteborgs fantastiska vecka kan sluta i dur

Nu undrar vän av ordning kanske varför det inte kom ett blogginlägg dagen efter derbyt mellan IFK Göteborg och GAIS. Anledningen stavas arbete. Ibland är tiden knapp och dyrbar och tröttheten kräver emellanåt sin tribut och då blir det nöjet som får stryka på foten.

IFK Göteborg vann åter derbyt mot GAIS, 2-1 i gassande sol. Gaisarna bjöd ju dessutom på komik innan avspark då fiskhjärnorna lyckades elda upp sitt eget tifo. Hur dum kan man bli egentligen, det var ju tur att det inte blev värre. Blåvitt kontrade med mindre farliga bananer i pyjamas på läktaren.

Matchen började på sämsta sätt för änglarna när Mervan Celik fick på en kanonträff i 10 minuten, detta gladde Gaisarna i cirka 11 minuter sen var det dags för Jakob Johansson att knoppa in kvitteringen. Efter det målet tyckte jag att IFK Göteborg såg hungrigare ut och segern kändes ur den synvinkeln rättvis när Tobias Hysén placerade in boll två bakom Dime i 51 minuten. Skönt att se IFK Göteborg dessutom vända en match till seger.

Adidas och IFK Göteborg börjar kännas som en kärlekssaga. Nytt avtal klart i veckan och ytterligare ett antal sponsormiljoner till klubbkassan. De på marknad har verkligen gjort ett bra jobb denna vår. De sponsormiljoner som rullat in tryggar framtiden utan att vi behöver förlita oss på en försäljning av en spelare i mångmiljonklassen.

Det går värre för AIK. Först förlust i Svenska cupen och därefter dömda till förlust med 3-0 och 150tkr i anledningar för att på allvar ta tag i deras problemsupportrar efter Syrianska matchen. Tycker Svff tog i lite väl hårt med bötesbeloppet, det känns inte helt okej med tanke på den svaga bevisningen. Lider med deras riktiga supportrar men detta var kanske vad som krävdes för att de skall vakna. AIKs pressanvarige vågade ju än en gång inte efter den avbrutna matchen kritisera de berörda supportrarna, nu kanske de vågar.

Åter till IFK Göteborg – stabil seger i Svenska Cupen igår. 6-2 mot division 1-laget Limhamn/Bunkeflo och glädjande var att Tobias Hysén fick sällskap i målprotkollet av inte mindre än 5 andra..

Stefan Selakovic 1-0
Nicklas Bärkroth 2-0
Ragnar Sigurdsson 3-1
Tobias Hysén 4-1
Andreas Drugge 5-1
Sebastian Eriksson 6-2

Själv ser jag fram emot en härlig helg som avslutas med TV match tittande 16:30 på söndag då IFK Göteborg spelar borta mot Norrköping i allsvenskan. Förhoppningsvis är man lika glad då som nu.. ha det gött allihop