fredag 20 maj 2011

Ytterligare snart en vecka in i framtiden.

Det är torsdag och natt. Utanför är rullgardinen neddragen och ännu är det några timmar tills den går upp igen. Hur har veckan varit så här långt? Jo, ganska bra, börjar bli van med rulla på hjulet!
Det var ju synd att IFK Göteborg inte lyckades vinna mot IFK Norrköping. 2-2 var inget rättvist resultat om jag ser tillbaka på matchbilden. IFK Norrköping hade inga direkta målchanser framåt medan IFK Göteborg hade både ribbskott och stolpskott och friläge på sin lista över chanser. Å andra sidan hade IFK Göteborg en Ragnar Sigurdson som enligt egen utsaga spelade sin märkligaste match i blåvitt. Uruselt försvarsspel som resulterade i ett bjudmål och ett egen inknoppat mål på hörna. Det blev ju heller inte bättre när de bjöd bort mål nummer två. Sammanfattningsvis kan jag konstatera vi, IFK GBG fick skylla sig själva att de inte vann. Änglarna måste höja sig ett snäpp vad gäller försvaret inom eget straffområde.
Nu väntar Trelleborg på söndag. Trelleborg som åter hade en magisk kvart där de lyckades göra tre mål mot Elfsborg senast. Om Blåvitt gjort sin hemläxa så är det just den där magiska kvarten som skall motas i grind, då vinner de nog.
Sist men inte minst innan jag loggar ut och släcker ner verksamheten för några timmars sömn, det är på tiden att debatten om huliganism får ett verkligare ansikte än medias, tack ordförandena i AIK, DIF och HIF. Fotboll är så mycket mycket mer än dessa udda våldsverkare, det är också  knatteturneringar med snoriga ansikten, skönsång från två lags supportrar på ett utsålt Gamla Ullevi,  men i medias ögon känns det som om det vore  säkrare på ett torg i Afghanistan än på en bortaläktare på Råsunda. Med detta sagt menar jag inte att det inte finns problem, det gör det. Men regelverk och lagar måste utformas för att hjälpa klubbar och polis att bötfälla, fängsla och porta stökiga supportrar. Det är samhällets uppgift. din och min uppgift och SvFFs uppgift att snickra ihop det här tillsammans med fotbollens verksamma själar. Det kan aldrig vara endast klubbarnas ansvar!

Forza Blåvitt!

Inga kommentarer: