måndag 27 juni 2011

Saabs styrelse avgick - IFK Göteborgs styrelse borde kanske också avgå!

Efter seger och oavgjort kom återigen en förlust för IFK Göteborg. Gefle hade inga större problem med att avkläda de rosaklädda änglarna. 1-0 och saken var biff.
Gefle ligger nu tvåa i tabellen, en placering som borde innehas av IFK Göteborg om man har som ambition att vara en av Sveriges främsta klubbar. Något som styrelsen har uttalat tydligt och klart i ett antal år numera. Istället återfinns vi på plats nummer 10, oroväckande nära nedflyttningsstrecket.

Vad var det då IFK Göteborgs styrelse sa innan säsongen 2011. ”En sjundeplats i Allsvenskan är ingenting varken spelare, ledare eller andra kring IFK Göteborg är nöjda med. Bäst i stan var en föga tröst för ett lag med helt andra ambitioner och ni ska veta att alla brinner av revanschbegär inför kommande säsong”.

Fråga – Vilka är de helt andra ambitionerna som IFK Göteborgs styrelse talar om? För mig som supporter ser det exakt ut som förra säsongen på fotbollsplanen, om inte ännu sämre. Så ambitionen att vara ett topplag i allsvenskan är tydligen inte en av ambitionerna om vi nu trodde det, vi blåögda IFK Göteborgssupportrar.

Jag finner ingen tröst i att veta att ni brinner av revanschbegär år ut och år in. Jag skulle finna tröst i om ni verkligen tog tag i den verksamhet och den produkt som vi supportrar köper av Er. Men tro nu inte att jag är otacksam för allt arbete ni lagt ner på att förbättra verksamheten inåt, som nya sponsorer, nya anläggningar och satsningar på ungdomar m.m. Jag tycker ni har gjort ett helgjutet jobb på denna front. Tyvärr är era ambitioner på detta plan lika stora som era ambitioner är små när det gäller den seniora fotbollsverksamheten.

Resultaten för vårt IFK Göteborg har de senaste åren blivit sämre och sämre. Värvningarna har i många fall varit mediokra och i vissa fall både fotbollsmässigt och ekonomiskt katastrofala. I Likhet med Saab som lyckats hitta nya sponsorer lyckades de inte få produkten tillräckligt attraktiv. De tog sitt förnuft tillfånga och avgick. Kanske dags för Er i IFK Göteborgsstyrelse att nu avgå och lämna över till några som kan förvalta Ert gedigna förarbete och även få produkten fotboll att bli attraktiv och blomstra. Som ni själva skrev i årsredovisningen för 2010 ” Det skulle bli revanschens år efter tre tunga finalförluster 2009. Det blev något annat. Det blev inte speciellt bra.” Och så är det fortfarande och det beror inte på domaren, gräset och otur utan att ni i IFK Göteborgs styrelse saknar kompetensen att förverkliga er egen ambition om att också på fotbollsplanen vara en av Sveriges bästa fotbollsklubbar.

Inga kommentarer: