tisdag 17 juli 2012

Mycket enklare

Lördagens match var en enda stor jubelfest och 3-1 till IFK Göteborg mot Gefle talar sitt tydliga språk - 2012 är året då IFK åter tar plats i toppen!
Pontus Farnerud inledde målkalaset efter en perfekt bröstning av Tobias Hysén. IFK hade dessförinnan dominerat matchen stort. Gefle såg skrämda ut av mötet på Gamla Ullevi och hade knappt något att sätta emot i första halvlek, de fick koncentrera sig på att rensa bort bollen.
Andra halvlek fortsatte som den första, där IFK Göteborg passade och dribblade runt ett närmast chockat och passivt Gefle och Tobias Hyéns 2-0 mål var en av allsvenskans vackraste i år. Efter inlägg av Tobias Sana mot Hysse precis innanför straffområdet gör han helikopterfinten och med en perfekt sträckt vrist dundrar han bollfan rakt upp i krysset helt otagbart och underbart.
Efter 2-0 mattas tempot ner något, det är onödigt och Gefle ges en chans att komma tillbaka, vilket de också får. I 75:e minuten reducerar Gefle till 2-1 på slarv i mittfältet. Men som jag inledde detta inlägg, i år är det mycket enklare och nervositeten och ängslan att tappa ännu en match är som bortblåst, IFK och Änglarna på plan går alltid för vinst. Mikael Stahre byter i 78:e minuten in Daniel Moberg Karlsson och Robin Söder mot Tobias Hysén och Sobralense. Dessa två ynglingar och trollkonstnärer är verkligen på gång nu och det dröjde inte länge förrän deras kompisyngling Sana tillsammans med de två skapat IFK Göteborgs musketörer och startade anfall efter anfall. Framåt och Bakåt och sidled och vertikalt gick passningar och dribblingar runt Gefle som åter blev paralyserade. DMKs 3-1 mål i 85:e minuten är inte årets vackraste men det är nog det bästa komponerade. Hela IFK Göteborg spelade åter som i trans. Backlinje - Mittfält-Anfall, alla var delaktiga ända fram till mållinjen där Daniel till slut tofflade in bollen och segerjublet återigen tog fart mot himlarna.

Nu ser vi till att köra över Gefle på bortaplan.. Kom igen IFK Göteborg ni är oslagbara, starka, tekniska och med vilja av stål och glatt humör. Helt enkelt bäst i Sverige just nu!