fredag 22 augusti 2008

Kan man fortfarande hoppas på OS guld..

Tiden rinner iväg ibland. Man hinner inte riktigt med att andas eller för den delen skriva i den här bloggen.

OS - vad hände egentligen??

Här trodde man ju på lite bättre utdelning i medaljskörden. Tycker ändå någonstans att Holms fjärdeplats i höjdhopp var godkänt även om jag "hoppades". Sedan är väl alla som går till final i löpgrenar godkända, som Wissman och Musse, det är ju enorm konkurrens. Men stackars Kallur som återigen har otur och inte riktigt nerverna på sin sida. I VM var det ju någon som kom in på hennes bana i finalen och nu på OS ramlar hon själv. Det måste sätta sig på psyket alla dessa missar hon radat upp när det gäller. Carolina Kluft då? Vad skall jag säga, totalt fiasko är ett ganska bra ord. Hon underpresterade eller är inte bättre än så här i individuella grenar. I Tresteget inte ens till final och i Längdhoppet hoppar hon 50 cm kortare än det svenska rekordet på 6.99 av Erica Johansson. Det som slår en när man tittar på det är att hon troligtivs hade hoppat längre i längdhoppsfinalen ifall hon tävlat i 7-kampen. Hon ser spänd ut, nästan nervös, kanske är det Reedbook som hotat med att sluta sponsra henne nu när hon blivit en nobody i friidrotts världen.
En tanke slår en också när man tittar på OS från Asien, det har ju faktiskt aldrig gått speciellt bra för svenskar när vi befunnit oss på denna kontinent för ett mästerskap eller OS. Kanske är det något med luften, ljuset, maten eller nåt annat skumt?
Men förutom våra missade medaljer i Dahlby, Holm, Kluft, Kallur, Oscarsson, Karonen, Persson, damlandslagen osv.. kan jag glädjas över de medaljer vi otippat tagit hitintills - cyklingens Larsson och Johansson, ridsportens Bengtsson, tennisens Aspelin/Johansson, seglingens Lööf/Ekström samt BROTTNINGENs Ara även om IOK valde att dra tillbaka Bronset.
Utan att överdriva konstaterar jag att dessa har presterat något som ingen riktigt trodde att de skulle, två undantag taget - Seglarna och Ara. Vad har vi nu kvar att hoppas på? Störst chans har enligt sportjournalister Fredrik Kessiakoff på mountain bike, det är väl bara att hålla tummarna för att sportens journalister får ett rätt i dessa mästerskap, men jag skulle inte förvånas om Spjutkastaren Arvidsson tar brons eller att fantstiske 42 år, så grymme Persson kniper en medalj mot Kineserna... ...eller att Karolina Kedzierska i Taekwondo lyckas med en rundspark samtidigt som Emma Gren mot alla tidigare odds hoppar upp 2.04 när Anders Gustafsson i K1 tar sitt sista andetag och går i mål som segrare... Så det finns fortfarande chans till guld även om kandidaterna snabbt börjar sina.... men ven fan vet.. kan ju bli två!!

Inga kommentarer: