måndag 1 juni 2009

IFK Göteborg gör att förkylningen inte är lika jobbig

Har legat nedbäddad i två dagar med halsont och förkylning denna sommarhelg men det har ändå varit en lyckad och härliga tre dagar. Jag trotsade sjukan som sagt och gick på IFK Göteborgs sista hemmamatch innan sommarlovet. Det var ju även Pontus Wernbloms sista match innan resan till Holland och AZ Aalkmar. 4-0 till Blåvitt gjorde mig inte frisk men gladde denna soliga och varma eftermiddag. Att Pontus fick göra det första målet måste varit ett ödets nyck. Att inhopparen Bärkroth fick göra sina första två mål måste också vara ett tecken på de högre makternas inblandning i denna terminsavslutning. Att sedan Elfsborg och Helsingborg tappade poäng kan inte annat än beskrivas som en succé helg för kamraterna och oss supportrar.

Det är lång väg kvar att gå, många matcher kvar att spela och inget är avgjort förrän sista visselpipan ljuder. Det är ändå skönt att få njuta av den nalkande semestern med IFK i serieledning. Vad som därefter händer får vi se framöver. Pontus frånfälle och kanske även Bjärsmyrs efter u21 EM kommer påverka IFK Göteborg spelmässigt, hur vet man inte. Jag litar trots på att Mild, Rehn och Olsson har slipat sin plan tillräckligt noga för att veta hur de skall handskas med dessa situationer. I Sverige är ju detta den bistra sanningen och backup planer måste alltid finnas. Kalle Svensson är på gång sägs det och han är ju inte en dålig ersättare för Bjärsmyr. Bärkroth börjar bli allt mer säker och tuff med bollen vilket han visade med att göra sina första två allsvenska mål i lördags och vem vet, Mild och Co har kanske ytterligare ett ess i skjortärmen att dra fram under uppehållet. När Marcus Berg gick till Gronningen 2007 sas det att blåvitt gav upp kampen om SM guld men de lyckades knyta näven och vinna med en hemvändande Hysén.

Oavsett vad framtiden har i sitt sköte skall jag just nu fortsätta njuta av den nalkande sommaren, semestern i Frankrike och IFKs fantastiska vår som fört oss till serieledning över sommaren...

Inga kommentarer: