måndag 15 mars 2010

Så var det äntligen igång!!

Vän av fotboll måste ha förstått att det skulle bli problem med att starta allsvenskan så pass tidigt som i år. Dåliga gräsplaner och flyttade matcher. Häcken fick ju ändå spela på ett bra underlag och man vann som tur var hemma fast borta.
Roligt med IFK Göteborgs start i år - 3-0 borta mot Kalmar FF och så var det spöket åter bortskrämt. Matchen i sig var ju dessutom ganska underhållande trots dålig plan. En underbar räddning av Kim på straffen, påminde inte lite om Ravellis enhandsräddning mot Rumänien i VM 1994. Så skönt att dessutom Hysén verkar ha kvar målkänslan från i fjol, två gånger om dessutom. Sista målet var ju en riktig delikatess med tunnel och allt.
AIK fick känna på nykomlingarnas idoga kamp och vilja. Mjällby malde ner AIK på Råsunda och var närmast segern i denna annars så sömniga 0-0 match. Antar att en hel del beror på att underskattning men någon gång måste de rutinerade allsvenska lagen inse att det inte finns några enkla matcher mot nykomlingarna. IFK fick ju sin beskärda del en kall vårafton i Ljungskile. Ett av minna värre minnen av hur det känns att förlora en given match.

För övrigt har ju ni få som läser denna sida insett att jag inte har skrivit nästan någonting under denna iskall väntan på allsvenskans start och det har väl många orsaker. Ett är att jag jobbat mig in i väggen rent mentalt och att det blivit lite för mycket av allt denna vinter. Har varit sjukskriven i två veckor snart men de negativa tankarna börjar släppa taget så smått och i morgon skall jag ta nya tag. Känns faktiskt ganska bra att gå tillbaka till jobbet och det har jag inte kännt på några månader. Så nu får de se upp i korridorerna för här kommer en med energi tillbaka. IFK Göteborg verkar ha blivit smittade av samma energi och om man lyckas hålla kvar den där känslan till nästa måndag då hemmapreimären mot Häcken är, så hoppas jag på gruvlig revansch för fjolårets statistik mot just Häcken... forza blåvitt.. nu har resan mot det 19 SM guldet startat..

Inga kommentarer: