måndag 16 mars 2009

Reserven från FC Rubin Kazan



Vem är Peter Gitselov från Boden, kontrakterad med Rubin Kazan och huserar i Ryska andraligalaget Rostov? I vilket fall som helst är det intressant och mycket roligt att ett utlandsproffs talar sig varm om IFK Göteborg och förstår att pengar inte är allt. Det betyder att laget är och har varit på rätt väg hela tiden sedan de startade sin ungdomssatsning.

Ja, fy fan. När jag satt på bänken så såg jag Stefan Rehn, tränaren i Göteborg, som stod och pushade på spelarna. "kom igen gubbar, bra pass" och sådana där saker medans våran tränare stod och skrek "Vad fan gör du? Du är värdelös". Då tänkte jag att vilken lyx att spela i Göteborg, alltså, säger han till Norrbottenskuriren.

Men vem är han? En mittfältare född 1983 i Växsjö och fostrad i Öster av måhända sin far Alexandr som oxå spelat där. Spelade med Öster i allsvenskan 2003 innan han 2004 gick vidare till Boden där han blev en liten stjärna på mittfältet. Var ett tag på väg till Sundsvall innan han skrev ett rubelavtal med FC Rubin Kazan. Epitetet Playmaker verkar ha följt honom.
Jag vet inte om han är tillräckligt bra för Blåvitt men att som förening återigen finnas på andra fotbollsspelares läppar måste kännsa bra för IFKs ledning..

Inga kommentarer: