måndag 10 november 2008

Efter Allsvenskan 2008

Grattis Kalmar FF.. det var ni värda efter denna säsong, en tabell ljuger ju inte, även om jag helst sett IFK Göteborg i topp i år igen.
Mycket händer på en gång dagen efter. Ryktet om Kalmar FFs Patrik Ingelsten till Rosenborg, får man väl ta med en nypa salt. Tror inte att han väljer våra nordiska grannar när han får möjligheten att spela CL med Kalmar. Nej, det skall nog till någon bättre liga för att flytta på Patrik 2009.
AIK gör som de brukar de senaste 10 åren, väljer att sparka tränaren. Jag håller inte på AIK så egentligen får de göra som de vill, men det är ändå märkligt att de inte ger sina tränare lite längre tid på sig. Jag tror att Norling skulle kunna få ihop det om något år. Men det får vi inte veta eftersom de fått en ny tränare från Väsby. Risken nu är att de återigen får börja om från början. Å andra sidan gick det ju bra för IFK Göteborg förra året.
Om det finns en klubb som man kunnat förvänta sig ett tränarbyte i, så är det Djurgården. Matchen igår var endast ett bevis för att det saknas både vilja och kunskap att vinna allsvenskan. Sista matchen, sista gången att bevisa för sina supportrar att man kan och vill vara med nästa år, vad händer, torsk mot Trelleborg FF med 1-3 hemma. Förstår om DIF anhängare kräver Siggis avgång.
IFK Göteborg visade i allafall i sista matchen prov på det fotbollskunnande som börjat spridas i laget och förhoppningsvis leder detta till allsvenskt guld och bra spel i Europa nästa säsong. Om det funnits rättvisa i fotboll hade Blåvitt vunnit igår. Då hade Sella satt en av sina chanser, Tobbe två och Alexandersson ytterligare ett i slutminuten. Nu är ju inte fotbollen sådan, därför vann HIF. Matchen i sig blev ju inte bättre av att Martin Hansson dömde den. Har en tagg i själen sedan han dömde straff för Gerrad och Liverpool mot Atletico Madrid i veckan. Nu skall jag väl inte vara alltför kritisk mot domarna, de gör så gott de kan. Fotbollen skulle behöva två huvuddomare, spelet idag går för fort för att en domare skall hinna med. Titta på ishockeyn..
Nu får man se fram emot silly season och 2009..

Inga kommentarer: