tisdag 10 november 2009

Detta förbannade höstmörker..

Nej, så farligt är det inte. Jag gillar den här årstiden. När mörkret återvänder och träden skalas av sin sommarskrud för att träda in i vinterdvala. Att denna höst de senaste två veckorna har känts mörkare än föregående år beror på de två avslutande finalmatcherna som IFK Göteborg missade. Trodde verkligen på seger i SVCUP matchen i lördags men insåg tidigt att kraften i ett sönderskjutet blåvitt inte kunde stå emot AIK.
Nog om förra säsongen - över till något annat: Kan man inte LÄGGA ner FotbollsGalan!
Vilket syfte har denna gala egentligen? När man idag läser att Ola Wenström (http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/article6100948.ab) tycker att Henrik Larsson pissar på fotbolls-Sverige när han inte dyker upp på en "FEST" börjar man undra.
Att som Ola uttrycka sig på detta sätt, om en av Sveriges genomtiderna viktigaste och mest betydelsefulla fotbollsspelare är ett hån, inte bara mot hans 20 år i landslaget utan även mot fortfarande aktiva spelare. Menar Ola att Larssons fotbollskarriär inget är värt när han väljer att inte komma på en FEST?
Den självklara frågan till Ola är - Har inte Henrik Larsson en egen fri vilja att välja om han vill eller orkar? Och kan man inte respektera hans beslut? Tydligen har Ola och hans kompisar svårt för det, för de börjar kasta sand i en oviktig sandlåda.
Personligen tycker jag att du, Ola Wenström skall be Henrik Larsson om ursäkt för ditt onödiga uttalande/påhopp!
Har då Fotbollsgalan egentligen något värde? Nej inte längre, för där det i Olas värld är likhetstecken mellan att pissaSverige och inte delta i en FEST - är det i min värld inte längre nödvändigt med jippobetonade galaföreställningar. Vad gäller Guld- och Diamantboll, de enda viktiga priserna, kan dessa delas ut i den gemensamma idrottsgalan framöver.
Avslutningsvis böjer jag mig vördnadsfullt i en djup bugning och tackar dig Henke för en fantastisk karriär jag fått följa både på TV och på plats i fyra stora mästerskap...

Inga kommentarer: