tisdag 17 april 2012

Tiden går men 2-2 består..

Åh vad jag önskade att 3-2 målet skulle vara godkänt och inte ett domarmisstag. Att IFK Göteborg fått sin seger, sina tre poäng och besjungits av folket.  Men inte ens sömn och dröm kunde ändra historiens faktum att slutresultat mellan IFK och Örebro har spikats till 2-2.

Blåvitt startade rasande och det kunde faktiskt varit mål redan i matchminut 2 när Söder klackade och Hysén sköt. IFK fortsatte kämpa på men bollfan ville inte gå in. Det känns som att den sista metern är borttagen i anfallet i år. Man spelar runt för mycket istället för att gå mer rakt på, skjuta och vinna andra bollar och att arbeta mera med djupledsbollar. Det ser ut lite som Barcelona 2008. Man spelar snyggt men det händer liksom inget och när de skall vända för att försvara kommer de ofta fel i positioner och försent, vilket gör att motståndarlaget har öppen gata. I samtliga matcher har Blåvitt ändå spelat relativt bra och fört spelet och det borde ha resulterat i minst två-tre poäng till i protokollet.
Om..
det inte hade berott på att IFK Göteborg även spelar mot domaren på Hemmaplan? En gång är ingen gång, två gånger är ett inrutat mönster och min konspiratoriska hjärna går på högvarv. Orkar dock inte dra dravlet om domarkvaliteten igen.. citerar Balkander i GP - Det här duger inte längre!   När "misstagen" kommer skall ändå Blåvitt ha en trygg ledning sett till spelet men ibland går det troll i bollen och då blir det inte enklare av att domarna för tillfället står och spanar efter fåglar. Norrköping fick en gratis chans in i matchen, trodde det var hands? Och Örebro räddas av en linjedomare som hittar på en egen offside regel?
Men..
något jag verkligen älskar och tar med mig av denna matchen och den mot AIK är de sista 10 minutrarna då jävlaranammat bars fram av ett dån av äkta glöd i våg efter våg som resulterade i kvitteringen och "segermålet".
Vilket ger mig..
känslan av att laget sedan AIK matchen är på gång.. förlust, förlust, oavgjort, oavgjort... att spelarna Hysén, Söder, Sobra, Haglund, Sana, Farnerud, Gerzic, Whaeler, Jonsson, Valdgardsson, Lund, Dyre, Samuelsson, Sella, Stiller, Allansson och all övriga är framme vid målet att VINNA och VINNA och VINNA och VINNA.. det tar bara lite tid att laga mästarmat..  så NU KÄMPAR VI FÖR GULDPYTT för jag är vrålhungrig!!

Inga kommentarer: