tisdag 22 maj 2012

IFK Göteborg knockad av egna supporterklacken

Nej, jag är inte emot bengaler och Nej, jag drar inte alla över en kam i klacken, det var många, många, många äkta blåvita hjärtan som krävde UT MED PACKET men tyvärr så fanns det fler än EN som skrek det ena och andra tillbaka. Av den anledningen kommer mitt bidrag till er sektion härmed upphöra tills ni har rensat ut dessa hos er som älskar sig själva mer än klubben vi andra bär närmast våra hjärtan.

Jag hade tänkt skriva om matchen, om det varma vädret, om lugnet och gräset och de nytvättade matchställen och det stoppar ingen bengal. Så nu kör vi ett litet sömnigt nattrace..

Idag badade Göteborg i ett härligt, kvalmigt försommar töcken och hela staden verkade sitta avslappnade i en riktigt skön derbyhörnsoffa i en grönskande allé. Att sommarregnet behagade dyka upp vid matchstart var som lyxen i en ångbastu.
I år var polisens och föreningarnas planering kring derbyt betydligt bättre än förra säsongens höstderby. Visst fanns det köer men jag upplevde i alla fall att de snabbt arbetades undan. Polisen var inte heller lika påtagligt närvarande idag. De höll sig på sin kant. Arrangemanget var i år, Bra helt enkelt och skall de ha ris för det dåliga, skall de ha ros när de försöker.

När GAIS tråkiga låt började eka ut och den blåvitaklacken höjde temperaturen med ett visserligen "olagligt" men ändå ordnat bengalderbytifo och Lagen radade upp sig på gräsplanen och Matchurets sekundvisar fortfarande stod still då började fotbollskadans gala. Att en domare skadar sig på uppvärmning är ovanligt, undra vad oddset är på två?
När ny domare vaskats fram och spelet drog igång dröjde det inte länge innan skada nummer tre inträffade, Hjalmar Jonsson, framsida lår. Minuten som sedan följde gick helt i GAIS fula grönsvarta färger. IFK Göteborg med en man mindre lyckades inte rensa bort bollen och 1-0 i baken var ett faktum. IFKs matchplan gick i kras och fick tänkas om. Första byte in och ut med Valdgardsson på kanten och in från kanten till mitten med Dyre. Omställningen märktes tydligt i och med att GAIS efter detta spelade allt bättre än IFK. Mitt i denna fotbollsmisär gick nygammal mittback nummer två sönder, Dyrestam, baksida lår. Andra bytet in och in som mittback 3, Jakob Johansson. Något som jag väntat på att få se men inte i ett sådant här tragiskt läge. Konstigt nog gjorde detta byte i alla fall ett positivt avtryck i spelet och det jämnades ut och i slutet av första halvlek kunde man skönja IFK Göteborgs spelglädje i andra halvlek.
Andra halvlek börjar i ett rasande piggt IFK tempo och det dröjer inte länge förrän Hysén äntligen får toffla in en boll i nätmaskorna till 1-1. Sedan följer ett massivt tryck från både läktarhåll och spelarhåll. GAIS spelar inte längre fotboll, de står och panikrensar efter det ena vackrare än det andra blåvita anfallet, då kommer skada fem för dagen på GAIS Wanderson.
Segermålet för IFK Göteborg smyger sig närmare och närmare och en hel arena sjunger med och en hel arena pustar och andas tungt åt andra hållet. Det är just när trycket från IFK har växt till en tsunami mot GAIS som en hel nation av oss blåvita kamrater och änglar får uppleva något av det mest idiotiska vi sett, någon i IFK klacken tänder en bengal, några börjar jubla och hoppa, ett virus har tänkt en tanke att shit va bra! En bakteriekultur i sin jakt på uppmärksamhet tornar upp sig inför en publik som slutar sjunga, inför IFK spelare som förstummade av dumheten tappar fokus och matchen spelas ut ur IFK Göteborgs händer.
Jag ville bara ryta och jag röt ihop med tusentals andra och fatta detta en gång för alla, ni slemkroppar, för jag vill inte kalla er IFK supportrar längre, har ni någon gång kallat någon dumIhuvudet.. gör inte det någon mer gång och håll er för alltid borta från en fotbollsmatch!

Vi kanske inte hade vunnit ändå hör jag någon säga..?? Nej, klart inte.. men GAIS tränare Axén hade i alla fall inte kunnat tacka Blåvittklacken för en läglig timeout och räddad poäng.

God natt och tack för att ni kämpade tappert IFK Göteborg.. nu kör vi över Kalmar FF på torsdag och sjunger tillsammans utan de där slemkropparna som pajade lite av festen idag!

Inga kommentarer: