tisdag 5 maj 2009

Elfsborg kan inte vinna utan domarens hjälp - Domarhatet mot IFK Göteborg fortsätter!

Sportjournalister i all ära men ibland blir det för mycket. Givetvis talar jag i egen sak men blind är jag inte, dessutom kan jag objektivt se att Elfsborg var vassare än IFK Göteborg idag men? -Nej, Elfsborg är inget storlag och kommer aldrig bli. De har skämt ut oss som land tillräckligt i och med deras senaste sejour i europa. Det enda borås djurpark kan hoppas på är den dåliga domarstandarden i Sverige.
Första halvtimmen spelade IFK så som man skall spela och de dominerade i långa stunder matchen men sedan träder Elfsborgs 12:e spelare in i matchen....


och dömer ingenting.. och ingen säger något..dödstyst bland alla.. Hade detta varit en VM-EM match och Hysén hade varit allas vår Larsson, då hade jag velat läsa och lyssna till alla skandalpredikningar som svenska elitfotbollskommentatorer lagt ut. Att man tillåter en målvakt att så tydligt slå ner en anfallare i eget straffområde borde innebära att svenskdomarkår med Stefan Johannesson i spetsen har skapat ett nytt prejudikat.
Efter denna sekvens vet alla som sett matchen att Elfsborg får en billig frispark som de förvaltar mycket bra. I andra halvlek kommer aldrig riktigt blåvitt igång. Det är kämpigt, man ser att spelarna efter Stefan Johannessons partiska domarpipa inte lyckas finna egen glädje och kämparglöd. Stefan och Jonas borde sett till att skapa ett döläge där de kunde snacka med spelarna. Istället får Stefan Johannesson ytterligare tillfälle att visa sig som den 12:e spelaren i Elfsborg när Pontus Wernblom krockar med målvakten Ante "syslöjdslärarinnan" Covic. Fyra Zooarbetare + domare står och skriker + sparkar mot Pontus som har tappat andan. I denna situation bestämmer sig "något dumt kanske" Sebastian Ericsson för att rädda sin lagkamrat, det skulle han inte ha gjort...

Hänsynslöst går Elfsborgs spelare och "domare" Stefan Johannesson till attack mot en ensam blåvitt spelare. Se dessutom hur Stefan Johannesson totalt skiter i Pontus Wernblom och trampar honom på armen för att kunna göra gemensam sak mot Sebastian Ericsson tillsammans med Elfsborgs spelarna (undrar vad straffet för partiskhet är i Italien). Vad tror ni staffet blir, efter att Sömmerskorna har skrikit och sparkat mot en liggande Pontus? Jo, utvisning för Sebastian Ericsson.. för att han går emellan och vill hjälpa sin polare som är omringad av gamar från Ellos Zoo..
Kom aldrig och säg att den svenska domarkåren är bra.. eller opartisk.. eller vad ni vill.. och säg aldrig att IFK får med sig domarna.. i en undersökning från sportbladet 2009 är blåvitt det lag som missgynnas oftast och som dessutom får slå sina frisparkar med motståndarmuren närmast och när de själva ställer sin mur får de stå längst bort av alla.. Tack för det svenska fotbollsförbundet och Stefan Johannesson.. men vi skall visa er.. att vi kan vinna med stil, klass och vilja.. och då spelar det ingen roll hur mycket ni försöker mygla bort IFK Göteborg.. Om jag är bitter.. klart som korvspat..



Inga kommentarer: