tisdag 11 maj 2010

Domare i Sverige borde utvisas!

Jag kan inte säga att Gais inte borde ha fått en straff, och vem vet, de kanske hade gjort ett mål eller missat?? Det får vi aldrig reda på nu, eftersom Markus Strömbergsson valde att fria Ragnar Sigurdsson. Man får som Gaisare vara asförbannad för detta, för antagligen skulle det varit straff! Det som jag är förbannad på, är att herr Strömbergsson, den sämste domaren i mannaminne, dömer bort ett solklart mål av IFK Göteborg i slutet av matchen på felaktiga personliga grunder? För det är fan ren skandal att en domare på det här sättet får skipa någon slags jävla "egen moralisk rättvisa" inom landets högsta serie. Okej, att man som klantdomare och överbetalt borgarsvin missar en solklar straff, men det ger fan inte Strömbergsson rätten att döma bort ett korrekt mål ( - "det var lite gruff och det var en 0-0 match"). Jag tycker att Svenska Fotbollsförbundet, att Svenska domarförbundet, och att framförallt IFK Göteborg likt Manchester United borde sätta ner foten och trycka till sina allsvenska domare så de krossas in mot väggen och tappar andan. Det går inte längre, det är uruselt, det är katastrof, det är fan intelligensförminskning i Strömbergssons och hans kollegers hjärnor, det är för många matcher, för många missar.
Jag är faktiskt oroad över den utveckling vi just nu ser, med tilltagande huliganism, med ökat bråk på fotbollsplaner mellan spelare eftersom domare inte kan döma efter regelboken längre. Jag skulle inte förvånas om huliganismen i sin värsta form kommer åter i Sverige, det är ett symptom på bråken på fotbollsplanerna via dessa horribla domarinsatser som gjorts i år. Att IFK firman väcks till liv igen, att AIKs firma som redan är vid liv, blir än större, att Djurgården IF vinner terräng och då är det fan ta mig svenska fotbollsförbundets och Svenska domarförbundets fel, som vägrat ha en oberoende granskning av de svenska elitdomarnas insatser under en match!
Vi skall ha professionella domare i Sverige?? Tillåt mig skratta åt Svensk fotboll eller ta bort dem genast, vi har inga proffsdomare och kommer aldrig få. På sin höjd har vi friluftsdomare så därför förtjänar inte våra sk. proffsdomare sina löner. Fotbollsdomare i Sverige är överbetalda pajasar. Istället tycker jag att vi nu borde sparka skiten ur dem, sparka stoltheten ur den svenska "proffs"domarkåren! Vi som fotbollsälskare har den makten, det är vi som betalar. Eller så kan vi göra som i andra ligor, proffsligor, vi kan ha ett system där Domare utsätts för stenhård granskning, där deras beslut kan ifrågasättas, där de kan bli avstängda i flera matcher, för att inte säga en hel säsong, där gula och röda kort kan dras tillbaka osv.. Till Allsvenskan säger jag bara... avgå Strömbergsson, avgå Strömbergssson, avgå Markus Strömbergsson eller vi supportrar ser till så du aldrig mer vill döma en match.. avgå Strömbergsson, avgå Markus Strömbergsson, avgå Strömbergsson, avgå och ta med dig resten av domarkåren... vi behöver er inte längre, vi kan ta in nya domare från div. 1 och neråt, de är billigare och dömer fan inte sämre än er, jävla överbetalda domardivor... ni är inte ens värda den KALKON utmärkelsen ni fick hos TV4 sporten i söndags, ni är sämre än sämst. Men egentligen är det inte ert fel, felet är att hela Svenska domarförbundet skämmer ut svensk fotboll för era utbildningar måste ju vara värdelösa? Tänk om de utbildat er i matte.. jo,jo Strömbergsson.. 1 plus 1 är 75.
Det är inte längre fotbollsplanernas fel, det är inte den sena våren och tidiga starten, det är Svenska fotbollsförbundet och Svenska domarförbundets fel... så återigen.. hade detta varit England, hade IFK Göteborg varit Manchester United eller Gais Chelsea och hade tränaren hetat Fergusson i efternamn så hade kanske Markus Strömbergssons karriär som domare varit över idag. Men vi bor tyvärr i FEGA Sverige, där varken tränare eller spelare eller chefer vågar säga emot... , för fröken har rätt..?

Inga kommentarer: