fredag 28 maj 2010

Tiden rinner iväg

Uppehåll i allsvenskan. Sommaren har kommit och gått senaste dagarna. Kallt och varmt om vartannat.
Vi närmar oss ett VM i fotboll utan svenskt deltagande och det känns lite konstigt. Har ju vant sig med att vi deltar i mästerskapen. Har vant mig vid att åka iväg och följa landslaget, men inte denna gång alltså. Av någon anledning blir man även mer intresserad av de övriga landslagen när Sverige är med. I år är intresset lite halvdant men jag kommer nog se en del matcher ändå.
Vi har ju två svenskar med i VM Lagerbäck och Svennis. Skall faktiskt bli roligt att se hur det går för Nigeria och Elfenbenskusten. Fanatiskt roligt om dessa två skulle få möta varandra. Lagerbäck har ju inte lite krav på sig heller, Nigeria skall vinna VM. Ja, tjenare, det kommer inte ske. Men de kommer nog hålla nollan i några matcher, det är ju trots allt Lagerbäck som tränar dem.
Vinna VM, ja vem? Det finns ju ingen given favorit men enligt tradition lär Tyskland, Italien och Brasilien säkerligen vara med ett bra tag i turneringen. England känns som en outsider i år bredvid en av favoriterna Spanien. Spanien bör ju med tanke på EM senast kunna gå hela vägen till final det samma gäller faktiskt Argentina (om de byter tränare). Argentina kommer antingen floppa rejält eller dundra fram i gruppspel och finaler. Lite oroande är det dock fornstorespelaren Maradonas utalanden, som exempelvis att Messi inte skall spela förrän mot Nigeria, för att han inte vill riskera någon allvarligare skada? Messi måste ju för jösse namn matchas in i laget via träningsmatcher också. Sedan har vi det märkliga med att Maradona inte verkar gilla Inter. Varför vet jag inte men man kan ju inte analysera hans utagning av laget på något annat sätt än att Inter och deras argentinska spelare inte står högt i kurs. En given stöttepelare som Zanetti, kan spela höger och vänster back och mittfält, och Cambiasso fick inte åka med. Milito som avgjorde Champions League finalen fick åka med men verkar ses som ett tredje alternativ som forward av Maradona.
Nog om VM som vi inte ens deltar i. Vad annat göra när det inte är fotboll? Bland annat kan jag ge mig ut och vandra, filosofera kring livet, äta gott och dricka vin. I morgon blir det lite friluftsliv på Vättlefjäll...

Inga kommentarer: