onsdag 17 augusti 2011

Hur du knockar någon och går fri - Andreas Augustsson fairplayer of the year

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/elfsborg/article13483672.ab

Inom svensk fotboll är det inget som förvånar längre för tydligen blir det inget efterspel av Augustssons armbåge/knytnäve. Nu får jag och andra istället hoppas på det som kallas KARMA. What goes around comes around som det brukar heta. Andreas Augustsson själv verkar ju i alla fall leva i en härlig liten egen fantasibubbla och fattar fortfarande inte problemet med det som övriga Sverige har sett på bilderna.
– Jag tycker att det är rätt så löjligt, säger Augustsson till Sportbladet. 


Det måste ju ändå vara skönt befriande att inte ens bry sig och fortsätta tro att det är såhär man spelar fotboll. Tydligen har han ju dessutom helt rätt när inget händer efter en dylik situation, så det är väl bara för övriga allsvenska fotbollsspelare att apa efter. Nita ngn, helst Augustsson, när domarna står frånvända och le sen rakt in i media och säg - Men fan vad löjliga ni är! Undra om Augustsson kommer reagera annorlunda då?


Jag vet ett antal spelare som idag undrar varför de överhuvudtaget har blivit avstängda efter videogranskning, bl a Henke Larsson, vars eftersläng på Jon Jönsson på inget sätt var värre än denna. 


Sedan blir jag också upprörd över att varken domarteamet eller IFK Göteborg verkar ha tagit upp situationen och anmält den till disciplinnämnden vilket man faktiskt kan, tro det eller ej! Det var så Henke L blev avstängd.  Det blir än mer märkligt att ingen anmälan gjorts från blåvitt, efter följande utalande IFK Göteborgs tränare Jonas Olsson: – Augustsson var bara ute efter en sak: att slå ut tänderna på Elmar. 


Om detta är IFK Göteborgs tränares uppfattning borde inte IFK lämna in en anmälan till disciplinnämnden ihop med videomaterial från matchen? För att åtminstone reagera och få saken prövad? Eller tycker herr Olsson och IFK Göteborg att det är helt okej att fotbollsspelare uppträder på detta sätt under match?


Som jag inledde står tydligen hoppet till den universella karman vad gäller eventuellt straff för Andreas Augustssons vårdslösa spel. Svensk fotboll rycker bara på axlarna. Hell Karma.. Kom Karma..

Inga kommentarer: