tisdag 2 september 2008

IFK GÖTEBORG skämde ut sig igen!

Inför 29801 åskadare som trotsade regnet i Göteborg skämde IFK ut sig både spelmässigt och viljemässigt. Detta var IFKs i särklass sämsta insats på många år. IFK har radat upp skitresultat och skitmatcher ganska ofta men på det sätt de förlorade idag har vi inte sett sedan Stefan Lundins era. IFK Göteborg hade inte ett enda avsluta på mål och endast nio avslut totalt, varav åtta enligt gängse normer egentligen inte kan kallas avslut. IFK vann endast 1/4 av närkampsduellerna och hade en passingsprocent som inte ens kan räknas fram. Jag jobbar inte för IFK och jag vet inte vad som sker på kamratgården just nu, men någonting måste ha gått jävla fel efter förlusten mot Basel. Elfsborg verkar ju ha tacklat nederlag i Europa på ett helt annat sätt. Idag visade de återigen varför dem de senaste åren varit och är ett allsvenskt topplag säsong efter säsong, 4-0 mot Ljungskile kanske inte skrämmer, men då får man ha i beaktande att Ljunskile den senaste tiden har gjort bra resultat och har en mycket stark defensiv.
IFK som mot Norrköping enbart hade glömt kompassen hemma i Göteborg verkade idag inte ens ha en karta att navigera sig med. Spelideérna är lika förutsägbara som en åkkarusell på Liseberg. Inget lag går längre på deras omständliga passningsspel upp på kanterna och därefter inlägg till en lika ensam forward. Alla lag har lärt sig att IFK är svaga i djupled och på mitten, så det enda de behöver göra är att gröta ihop sig i mitten och spela defensivt och låte IFK slå sina inlägg till ingenmansland i straffområdet.
En uppmaning till IFKs ledning är att genast ta itu med den uppkomna situationen. Har ni inte redan haft terapisamtalet med spelarna efter Basel så är det hög tid nu. Om några spelare måste bänkas för dålig inställning gör det nu. Ett lag som för bara någon månad sedan var nära att gå vidare i CL skall inte vara ett lag som bottenlagen i allsvenska besegrar med en sneträff. För om IFK Göteborg verkligen är så dåliga som fotbollslag då innebär det att Gais och Örebro skulle ha slått ut Basel och fått ett gyllene läge till en CL plats...

Inga kommentarer: